Dani Taxi / Dani Rent

Kiadó Taxi, Taxi bérbeadás, Minősített Budapesti Taxik

Érdeklődjön aktuális gépjármű kínálatunkról (09-18h)
Taxi fuvarszervezéssel nem foglalkozunk, ezért utasként ne minket hívjon!
06 (30) 40-50-600

Még nőtt is a taxisok bevétele tavaly

Nemcsak, hogy túlélték, de meg is erősödtek a taxitársaságok az Uberrel vívott harcban az Opten céges adatokat összesítő közleménye alapján.

Bár a piac továbbra is az egyéni vállalkozókról szól, 2015-ben 13 százalékos árbevétel növekedésről számoltak be a taxitársaságok, ezzel a piacon működő cégek árbevétele megközelíttette a 10 milliárd forintot. Ez azt is jelenti, hogy a veszteséges évek után már második éve nyereséges a szektor. A cégek árbevétel arányos eredményessége ugyanakkor minimális, ami részben a piaci telítettsége, részben pedig az egyéni vállalkozók körüli szürkegazdaság miatt van.

Az online kassza 2017-es bevezetése valószínűleg komoly átrendeződést okoz majd a piacon. A szürkegazdaság visszaszorulásával a nagyobb társaságok tovább erősödnek, és összességében mindenki magasabb bevételekről és adókról fog beszámolni. Az online kassza viszont kellemetlenül fogja érinteni azokat az egyéni vállalkozókat és mikrovállalkozásokat, akik eddig csak ügyeskedéssel tudták kitermelni a költségeiket.

Az Opten szerint sok cég le fogja húzni a rolót, tehát megtisztul majd a piac, ami mind a taxisok, mind az utasok, mind az ország gazdasága szempontjából hasznos. A szektorban jelenleg mintegy 800 cég működik közel 2 000 alkalmazottal, de az ágazat gerincét a mintegy 6000 egyéni vállalkozó adja. Az online kasszarendszer bevezetésével az egyéni vállalkozók szerepe csökkenni fog, de drasztikus változások azért vélhetően nem várhatóak.

Az Uber visszaszorulásának és a fehéredő piacnak vélhetően a nagy taxitársaságok lesznek a legnagyobb haszonélvezői. 1-2 kivételtől eltekintve a nagy cégek eredményesebb évet zártak 2015-ben, mint 2014-ben, és az Uber-sztoriból megerősödve jöttek ki.

 

Forrás: Index.hu
http://index.hu/gazdasag/2016/10/12/meg_nott_is_a_taxisok_bevetele_tavaly/