Dani Taxi / Dani Rent

Kiadó Taxi, Taxi bérbeadás, Minősített Budapesti Taxik

Érdeklődjön aktuális gépjármű kínálatunkról (09-18h)
Taxi fuvarszervezéssel nem foglalkozunk, ezért utasként ne minket hívjon!
06 (30) 40-50-600

Cégünkről

danitaxi_logo_y

A Dani Taxi Bt. több mint egy általános autókölcsönző. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy Ön megtalálja köztük a legmegfelelőbbet. Több mint 20 éve szolgáltatunk, humánus szemlélettel, családias légkörben. Fő profilunk, taxis személyszállításra alkalmas gépjárművek hosszú távú bérbeadása. Fuvarközvetítéssel nem foglalkozunk.

Aktuális kínálatunk:

Vállalkozásunk minden szükséges engedéllyel, és adóigazolással (összevont NAV, kerületi, fővárosi) rendelkezik! Csak minősített fuvarszervező cégekkel szerződött, vagy szerződni szándékozó sofőrök jelentkezését várjuk!

“A Fővárosi Önkormányzat módosított rendelete alapján, 2012-től a taxitevékenység végzésének, a taxiállomások használatának feltétele, hogy a vállalkozás a Főváros területén helyi iparűzési adót fizessen. A rendelet alapján a Budapesti Közlekedési Központ 2012-től igazolást kér arról, hogy a kérelmező Budapest főváros területén végzett iparűzési adóköteles tevékenységével összefüggésben a Fővárosi Önkormányzathoz adóalanyként bejelentkezett, adóbevallást nyújtott be, és adótartozása nem áll fenn, illetve adóelőleg-fizetési kötelezettségének eleget tett. Kizárólag a fenti tartalommal kiadott fővárosi adóhatósági igazolások fogadhatóak el a BKK részéről. Amennyiben a vállalkozás ilyen nyilatkozatot a szerződéskötési kérelem előterjesztésénél nem tesz, és nem nyújt be fenti tartalmú igazolást, szerződéskötésre nem kerülhet sor, így a taxis a tevékenységét nem folytathatja Budapesten. Az új szabályozás értelmében annak a taxi-szolgáltató vállalkozásnak a taxiállomás-használati engedélye(i) visszavonható(ak), amely a helyi iparűzési adó hatálya alá adóalanyként nem jelentkezett be, illetve adóelőleg-fizetési kötelezettségének nem tett eleget, vagy rendezetlen adótartozása áll fenn.”
39/2011. (VII. 7.) Főv. Kgy. rendelet


2013. szeptember 1-jén, vasárnap 0 órától az életbe lépő új taxirendelet egyetlen fix tarifa használatát engedélyezi a személyfuvarozók számára a taxaméterek, azaz a taxidíj-mutató eszközök 1. számú programhelyére beprogramozva. Az alábbi tarifatáblázatban olvasható fuvarozási díjon kívül más árat alkalmazni nem lehet. A taxi szolgáltatás díja a személygépkocsikon jól látható módon, a műszerfalon, a jobb oldali és bal oldali hátsó ablakon lesz kihelyezve.

Alapdíj (forint) Távolsággal arányos díj (forint/kilométer) Idővel arányos egységdíj (forint/perc)
700 300 75

A rendelet a személytaxi szolgáltatás viteldíját hatósági árként állapítja meg,

és további, az utasok komfortját biztosító, biztonságát növelő szabályozást is tartalmaz, amelyeket 2015. július 1-ig fokozatosan kerül bevezetésre.
– minden taxi gépkocsiban lesz lehetőség bankkártyás fizetésre
– a taxikban tilos lesz a dohányzás, amelyet az autó ablakán elhelyezett piktogram is jelez majd
– csak olyan jármű lehet taxi, amely rendelkezik klíma berendezéssel, valamint
októbertől márciusig téli gumival van felszerelve
– a gépkocsi motorja legalább Euro4-es besorolású, csökkentett értékű károsanyag-kibocsátás elérésére képes
– a gépkocsiban kötelező elhelyezni az utasok jogait tartalmazó BKK Zrt. mint közlekedésszervező által készített magyar és angol nyelvű matricát