Dani Taxi / Dani Rent

Kiadó Taxi, Taxi bérbeadás, Minősített Budapesti Taxik

Érdeklődjön aktuális gépjármű kínálatunkról (09-18h)
Taxi fuvarszervezéssel nem foglalkozunk, ezért utasként ne minket hívjon!
06 (30) 40-50-600

Péntektől itt a pót-Uber

Péntektől (2016.08.19.) Budapesten is elérhető lesz a Taxify nevű, az Uberre hajazó mobiltelefonos taxirendelő alkalmazás, amely bár a meghatározott fix tarifával működik, az ártól eltekintve a Magyarországról kivonult amerikai cégéhez nagyon hasonló szolgáltatást ígér.

Viszont maga a taxirendelő applikáció kísértetiesen hasonlít az Uberére, azaz

  • a rendelés gombnyomásra, a telefon GPS-pozíciója alapján történik, tehát nem kell telefonon bénázni;
  • a mobilapplikációban követhető az utazás, így remélhetőleg a sofőrök nem fogják lehúzni az utasokat;
  • a fizetés pedig az automatikusan történik, az alkalmazásban megadott bankkártyával, ez is növeli a komfortot és csökkenti a visszaélések lehetőségét, és talán azt is megakadályozza, hogy a taxisok elrabolják az utasaikat.
A cég azt írja, nem titkolt célja, hogy applikációjával “gyorsan meghódítsa az erre fogékony, és az Uber magyarországi kivonulásával hoppon maradt közönséget”. Az alkalmazást a cég szerint az első bejelentést követően már több ezren letöltötték Budapesten.

Mindazonáltal azt is jelezték, hogy türelmet és megértést kérnek az esetleges kezdeti hibák és problémák előfordulásáért. A tervek szerint szeptember elsejére lesz kiforrott a Taxify szolgáltatása.

A két éve indult észt cég egyébként további 12 országban működik még, döntően a Baltikumban, de például Mexikóban és Dél-Afrikában is. Az applikáció az Ubertől eltérően nem a közösségi taxizásra épít, hanem a helyi taxisokkal köti össze az utasokat.

A további potenciális Uber-utódokról itt írtunk bővebben, a Taxify mellett állítólag készül egy magyar applikáció is.

Forrás: Index.hu
http://index.hu/gazdasag/2016/08/18/holnaptol_itt_a_pot-uber_taxify_budapest_taxi/